marți, 1 iunie 2010

Ne-criza copilului Marţipan


Astăzi copilu’ M. era mulţumit de toate, de criza care-şi revendica silenţios, fără declaraţii preţioase, noua ordine mondială, de vreme, ploua deja de cîteva zile cu intermitenţe şi lumea, inconsecventă ca de obicei începu să se lamenteze că vine răcirea globală, de grevele bugetarilor şi de politicienii care-au făcut un lanţ uman în jurul jandarmilor care apărau parlamentului de lanţul uman de pensionari supăraţi, în general de ne-mersul lucrurilor cotidiene în demersul invariabil şi indiferent al universului.


Şi asta doar pentru că avea un fals sentiment de siguranţă, achiziţionat de pe un site on-line de matrimoniale, la jumătate din preţul sentimentelor de siguranţă originale.
Fusese asigurat că şi aceste sentimente, ca şi cele originale, erau fabricate în China, din polimeri de cea mai buna calitate, care nu se degradau nici într-o mie de ani şi că inainte vreme, cînd nici nu exista internetul, se gasiseră clienti celebri pentru ele, Hitler, Stalin şi chiar Ceauşescu, fostul preşedinte al României care ce-i drept, îl cumpărase cu întîrziere.

Un comentariu: